Untitled Journey (2008), Galleri Hornbæk, Malene Nors Tardrup

exhibition

2008

galleri hornbæk

about the project

Untitled Journey (2008)

om værket

Tekst af Louise Westmark

Mens tiden flyver afsted i den både postmoderne, senmoderne og globaliserede tid kan fotografiets åndedrag lave en standsning, der på en gang favner både stilheden og absurditeten i livet og stederne.

Rejse Uden Titel er et insisterende forsøg på at indfange det usete og pudsige i et langsommeligt øjeblik, der gennem undren peger på både pausen og humoren i både det stillestående og absurde. I en verden, der i billedrammen fremtræder både velkendt og fremmed. Med billeder, der lægger tråde ud til forskellige narrativer, frem for at skære stedet og øjeblikket ned til et enkelt koncept. Et af disse narrative spor er det kulturelle, der udfordrer det velkendte og det ukendte ved at fremstille en klassisk skandinavisk æstetik i det fremmede lige fra Korea til Italien.

Gennem mødet med disse pausebilleder, disse vakuumbilleder og den absurde fredfyldthed skabes forhåbentlig en undren. Billederne giver ikke svar, de stiller heller ikke spørgsmål. De er til stede og tilgængelig for blikkets og beskuerens vandren i dette sted og denne tilstand. De lægger ikke op til en opdagelsesrejse og ej heller til den dybe kontemplation. De placerer sig midt imellem, ganske som pausen og stilheden, der ikke er uendelig, men er pausen, åndedraget mellem ordene, mellem verdens lyde og synets flakken fra spor til spor. Kunsten er her ikke at råbe højt eller vende ryggen mod verden: Det er at stoppe op, at se, at være til stede, og er som sådan en afmontering af den hæsblæsende æstetik, der udgør vores visuelle kultur.

Teksten er skrevet i forbindelse med udstillingen Rejse Uden Titel på Galleri Hornbæk. Udstillingen bestod af værker fra både serien Untitled Journey og Directions In Order To Get Lost.

about the project

Directions In Order To Get Lost (2006)

om værket

Værket Directions In Order To Get Lost undersøger den nysgerrige og irrationelle søgen – drevet af rastløshed og impulse handlinger, som en måde at navigere gennem livet på. Værket reflekterer, gennem rejsen som en metafor, over grundlæggende spørgsmål omkring det rationelle menneskes bevæggrunde og valg. Hvor befinder vi os som individer og hvor vi er på vej hen? Med den individuelle perception som filter, skelnes mellem en indre og en ydre virkelighed, hvor menneskelige intentioner og motivationer defineres gennem imaginære destinationer.